Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Ενέργειες και για επίσημη κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη


Για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζημιών και καταστροφών που προκάλεσαν στην περιοχή μας οι πρόσφατες εντονότατες βροχοπτώσεις κατόπιν ενεργειών του Δήμαρχου Κ. Τζουμέρκων αλλά και των απαραίτητων ενεργειών τόσο του Περιφερειάρχη Ηπείρου Α. Καχριμάνη και του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Μακεδονίας και Ηπείρου Β. Μιχελάκη, ο Δήμος Κ. Τζουμέρκων προτάθηκε να κηρυχτεί «σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».



Όλες οι σχετικές ενέργειες έχουν γίνει και πιστεύουμε ότι το συντομότερο θα έχουμε θετική απόφαση από τη Γ.Γ. πολιτικής προστασίας. Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με επίσημο μετεωρολογικό site, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ραγδαίων βροχοπτώσεων μεταξύ όλων των πληγέντων χωρίων της Ελλάδος, ο Δήμος μας είχε το θλιβερό προνόμιο να έχει την πρώτη (Λεπιανά) αλλά και την Τρίτη θέση (Θεοδώριανα).
Τέλος ανακοινώνεται ότι οι εργασίες αντικατάστασης των πάσης φύσεως ζημιών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και με χρήση όλων των μηχανημάτων που από την πρώτη στιγμή επιστρατεύτηκαν.
Παράλληλα γίνεται και η απαραίτητη, λεπτομερής καταγραφή ζημιών όμως λόγω του ότι ο αριθμός και το είδος των ζημιών αυτών είναι τεράστιος, υπολογίζεται ότι η όλη εργασία, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των επιτροπών, θα διαρκέσει ικανό αλλά και εύλογο χρονικό διάστημα.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου