Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

1.300.000 ευρώ έκτακτη χρηματοδότηση για το δίκτυο ύδρευσης στον Δήμο Κ.Τζουμέρκων



Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απευθύνθηκε ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων Κος Μαρίνος Γαρνέλης για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης. Η κακή κατάσταση του δικτύου σε συνδυασμό με τις άσχημες καιρικές συνθήκες τον τελευταίο καιρό έφτασαν τους δημότες σε πολύ δύσκολη θέση.
Το δίκτυο του Δήμου μας κρίθηκε ακατάλληλο για την μεταφορά πόσιμου νερού άρα και επικίνδυνο για την υγεία. Η ανταπόκριση του υπουργού Κου Χρήστου Σπίρτζη στα αιτήματα του δήμου μας, με την καθοριστικής σημασίας παρέμβαση του Γ.Γ του υπουργείου Γεωργίου Δέδε, ήταν άμεση καθώς κρίθηκαν κατεπείγοντα και έχουν ήδη προωθηθεί προς υπογραφή.

Τα ποσά που ορίζονται έχουν ως εξής: 1.000.000 ευρώ για αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην περιοχή Αμπέλια Αθαμανίου - Χαλαζόδερμα, 200.000 ευρώ για αποκατάσταση τμήματος αγωγού ύδρευσης στην περιοχή των Θεοδωριάνων, το οποίο δυσχεραίνει ολόκληρη τη λειτουργία ύδρευσης στο δήμο, και 100.000 ευρώ ενίσχυση για αποκατάσταση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο Δήμος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου