Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Οικονομικός Απολογισμός 2015 του Δήμου Κ.Τζουμέρκων

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο απολογισμός του οικονομικού έτους 2015 του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων όπως αυτός φαίνεται στο συνημμένα σχετικό πίνακα και συνοπτικά ως εξής:

 Α΄ Ε Σ Ο Δ Α
 ----------------------
 Χρηματικό υπόλοιπο έτους 2014 :
----------------------------------------------
" Από τακτικά έσοδα 1.579.810,16 € ."
" Από έκτακτα έσοδα 1.319.621,22 €."
 Β΄ Ε Σ Ο Δ Α
 ---------------------
" Τακτικά έσοδα 2015 2.767.485,84 €"
" ΄Εκτακτα έσοδα 2015 745.171,21 €"

-----------------------------------------------------------------------------
"ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ Α&Β : 6.412.088,43€"

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Τον Ιούλιο δίνεται η παράκαμψη Αμφιλοχίας!


Ο κύβος ερρίφθη και ένα μεγάλο κομμάτι της Ιόνιας Οδού ετοιμάζεται να δοθεί στην κυκλοφορία διευκολύνοντας κατά πολύ το έργο των οδηγών.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ ήδη πάρθηκε η απόφαση και είναι όλα έτοιμα ώστε να δοθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου το τμήμα Κουβαράς – Αμφιλοχία. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι που θα παρακάμπτει την Αμφιλοχία, θα απαλλάσσει τους οδηγούς απ’ αυτό το άγχος και θα μειώνει κατά πολύ τον χρόνο διέλευσης.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις για την 135η Επέτειο Απελευθέρωσης της Άρτας


Ξεκινούν από αύριο οι εκδηλώσεις για την 135η Επέτειο Απελευθέρωσης της Άρτας
Μια σειρά εκδηλώσεων για την 135η Επέτειο Απελευθέρωσης της Άρτας διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με Συλλόγους και Φορείς. Η αρχή γίνεται αύριο, Πέμπτη 19 Ιουνίου και ώρα 9 το βράδυ στο θέατρο του Κάστρου, με συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με το Μουσικό Σχολείο Άρτας. 
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, αθλητικές συναντήσεις καθώς και την αναβίωση του Εθίμου του Άγιου Ιωάννη του Ριγανά.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Πρόσληψη εργατικού και τεχνικού προσωπικού στο Δήμο Κ.Τζουμέρκων


 Ο ∆ήµος Κεντρικών Τζουµέρκων ύστερα από την υπ’ αριθ. 79/2016 απόφαση του ∆.Σ, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατικό και τεχνικό προσωπικό για απασχόληση µέχρι και πέντε ηµεροµίσθια κατ' άτοµο το µήνα Ιούνιο 2016, συνολικού αριθµού δέκα (10) ατόµων, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Τζουμέρκα: Όταν το όραμα γίνεται πράξη...


- Η Βιολογική καλλιέργεια τσαγιού βουνού sideritis raeseri είναι πλέον γεγονός

Πέρασαν 2 περίπου χρόνια από τότε που ξεκίνησε η όλη προσπάθεια με πολλές δυσκολίες στο Παλαιοκάτουνο Άρτας. (Φώτο)
Ο καλλιεργητής και εμπνευστής της όλης προσπάθειας, Γιώργος Ζορμπάς, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: "Το θέμα είναι να καταλάβουμε ότι σε αυτόν εδώ τον τόπο ειδικά στα Τζουμέρκα έχουμε το χρήμα μπροστά στα πόδια μας και συγκεκριμένα στην γη αλλά δεν το εκμεταλλευόμαστε λόγω κακών νοοτροπιών".

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Προσλήψεις στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων



Την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου (8µηνη σύµβαση), ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ατόµων για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του ∆ήµου Κεντρικών Τζουµέρκων. Ήτοι:
Μία θέση κωδ 101: ∆Ε28 Χειριστών Μηχανηµάτων Έργων (Φορτωτή Εκσκαφέα JCB
Μία θέση κωδ 102: ∆Ε28 Χειριστών Μηχανηµάτων έργων (Ισοπεδωτή γαιών- γκρειντερ )
Μία θέση κωδ103: ∆Ε30 Υδραυλικών
Μία θέση κωδ 104: ∆Ε 24 Ηλεκτρολόγων

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη στο Βουργαρέλι Άρτας


Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών αναστήλωσης που θα πραγματοποιηθούν σε κτίρια του Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου Βουργαρελίου. Το έργο προϋπολογισμού 40.000 € υλοποιείται από πιστώσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και εντάσσεται στα έργα προστασίας και ανάδειξης των Βυζαντινών μνημείων της περιοχής μας.

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στην «Κόκκινη Εκκλησιά», ένα σημαντικό Βυζαντινό μνημείο της περιοχής όπου ήδη έχουν γίνει έργα αναστήλωσης και ανάδειξής του.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Νιώθεις «σαν το σπίτι σου!»

Όταν η μέρα ξεκινάει με φρέσκο χυμό πορτοκάλι, μοσχομυριστή χειροποίητη μαρμελάδα και φρέσκο ντόπιο βούτυρο και ζυμωτό ψωμί και χωριάτικο αυγό, και καφέ βεβαίως, έχοντας θέα την εντυπωσιακή κορυφή της Στρογγούλας, τότε, όλη η μέρα κυλάει μ’ άλλη…διάθεση!
Αποστολή – φωτ.: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)
Βρισκόμαστε στην Ήπειρο, στον ορεινό όγκο του νομού Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στα Αθαμανικά Όρη, γνωστά και ως Τζουμέρκα. Μια περιοχή, η οποία ολοένα, γίνεται και πιο γνωστή. Μια περιοχή περιτριγυρισμένη από βουνά και κορυφές, με οικισμούς φωλιασμένους στις πλαγιές τους, μια περιοχή με ιστορικά πετρόχτιστα χωριά, με λιθόστρωτα μονοπάτια και πλατείες με πλατάνια, με σκιερά μονοπάτια και τρεχούμενα νερά.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Πρόσληψη εποχικού προσωπικού στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων


Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού ενός (1) ατόμου με μέγιστη διάρκεια σύμβασης τους 2 μήνες για την κάλυψη κατεπειγουσών ή πρόσκαιρων ή εποχικών αναγκών και όσον αφορά τις ειδικότητες ως εξής: