Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Εθελοντική Αιμοδοσία του Σύλλογου Παλαιοκατούνου "Ο Άγιος Δημήτριος"


 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκατούνου "Ο Άγιος Δημήτριος" διοργανώνει:

Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. στο καφενείο Γ. Σπανού, ο Σύλλογός μας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας!!

Βοηθήστε και εσείς σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια!
10 Λεπτά είναι αρκετά για να σώσεις μια ζωή!!

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD)»

Η Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρεια Ηπείρου, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας , πρόκειται να υλοποιήσει στον Νομό Άρτας δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή/και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.
Στο πλαίσιο αυτό,
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
ΟΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ που κατοικούν στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας  να υποβάλλουν Αιτήσεις Υπαγωγής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ανάσες Πολιτισμού Ιούλιο – Αύγουστο 2015 στο Βουργαρέλι


Δεν είναι μόνο η συνήθεια κάτι να κάνουμε το καλοκαίρι στο Βουργαρέλι για να έχουμε δικαιολογία για την ύπαρξή μας οι δύο Σύλλογοι. Είναι μια εσωτερική ανάγκη των Βουργαρελιωτών και αυτών που μένουν στο χωριό αλλά και των αποδήμων για να βρεθούν μεταξύ τους το Καλοκαίρι όλοι μαζί, να επικοινωνήσουν να "σπάσουν" λίγο τη μοναξιά και την ερημιά του Χειμώνα στο χωριό. Και φέτος που οι οικονομικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες "επιβάλλεται" ο πολιτισμός να παίξει το συνδετικό του ρόλο, να ψυχαγωγήσει με την πραγματική έννοια του όρου, "να γεμίσουν οι μπαταρίες" όσο είναι δυνατόν για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.
Εμείς, όσο μας επιτρέπουν οι δυνάμεις και τα οικονομικά μας φροντίσαμε να δώσουμε μια νότα πολιτισμού και χαράς σε όλους τους συγχωριανούς  μας. Οι εκδηλώσεις που προγραμματίσαμε για το φετινό Καλοκαίρι είναι οι ακόλουθες:
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ
Σάββατο 25 Ιουλίου 2015. Αναβίωση ιστορικής μνήμης. Για 6η χρονιά φέτος θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό χώρο του Μοναστηριού του Άι-Γιώργη εκδήλωση ιστορικής μνήμης για την έναρξη της Επανάστασης στα Τζουμέρκα και το Ραδοβύζι το 1821 που ξεκίνησε απ’ αυτό το χώρο.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Το δεύτερο Tzoumerka XFestival και το πρόγραμμα του

15 ημέρες πρίν την έναρξη του μοναδικού στο είδος του Festival και ένα απο τα ελάχιστα στην Ελλάδα !!!
Μέσα στο απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον των Τζουμέρκων, εντός του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και την απεριόριστη θέα του σημείου Σταυρός σε υψόμετρο 1390μ, οι φίλοι του φεστιβάλ θα βρούν τον τόπο και τον τρόπο της χαλάρωσης και της επαναφόρτησης !!!
Με δράσεις όπως Πεζοπορία, Συζητήσεις, Προβολή Slides, Bouldering, Rappel, Αετοί, Επίδειξη 4χ4, Ορειβασία, Μουσική σκηνή με την Ανυπέρβλητη ΡΟΚ φωνή της Θεοδοσίας Τσάτσου, του τραγουδοποιού Χρήστου Νινιού, τους ήχους των KrotalArta, Dj event και πολλά άλλα !!!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  TZOUMERKA X FESTIVAL  2015

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Στο πλευρό της πολιτικής προστασίας εντάχθηκε η Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδος


ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ των δασών της Περιφέρειας Ηπείρου
Στο πλευρό της πολιτικής προστασίας εντάχθηκε η Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδος σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα πολιτικής προστασίας Τάσου Μαυροπούλου. Με αριθμό μητρώου 12/2015 συνεχίζει να επιτηρεί τα δάση της περιφέρειας Ηπείρου και συμβάλει στη πρόληψη πυρκαγιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την 14η Ιουλίου και περί απογευματινής ώρας και ενώ πετούσε με τον Σμηναγό Δημήτρη Κώστα πτήση Εθισμού εντόπισε στο δάσος της Άρτας εμπρηστή και μέσω ασύρματου έδωσε οδηγία και συντεταγμένες και κατευθύνθηκε η πυροσβεστική για έλεγχο. Η κίνηση αυτή και αυτό το έργο για την Άρτα αποτελεί ζωτικής σημασίας, καθότι δύναται και η μεταφορά αίματος η μοσχεύματος από το νοσοκομείο Άρτας σε άμεση ανάγκη.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Επιχορηγήσεις Πολιτιστικών Συλλόγων απο τον Δήμο Κ.Τζουμέρκων


Το συµβούλιο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων  μετά από εισηγήσεις αποφάσισε την επιχορήγηση των παρακάτω συλλόγων του δήµου:

Εγκρίνει την επιχορήγηση των παρακάτω συλλόγων του δήµου µας ως εξής:

- τον Σύλλογο απανταχού Ραµιωτών Άρτας ‘’Παναγία Θεοτόκος’’ µε το ποσό των 1.000,00 €
- τον Εκπολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγνάντων µε το ποσό των 900,00 €
- τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βουργαρελίου µε το ποσό των 800,00 €
- τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Καλεντινιωτών Άρτας µε το ποσό των 800,00 €
- τον Αναπτυξιακό Σύνδεσµο Σκιαδάδων «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ» µε το ποσό των 400,00 €
- τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘’Αγίος Χαράλαµπος’’ Κάτω Αθαµανίου µε το ποσό των 800,00 €

Καθώς και την  την συµµετοχή του ∆ήµου Κεντρικών Τζουµέρκων στη διοργάνωση της εκδήλωσης «Γιορτή Κουλούρας» στις 17/08/2015 στο Τραπεζάκι Τ.Κ. ∆ιστράτου µε ελεύθερη είσοδο.

Μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Παλαιοκατούνου στο Βουργαρέλι

                                          Φωτογραφία του Σύλλογου Παλαιοκατούνου
                                                        "Ο Άγιος Δημήτριος"

Η ∆ιεύθυνση Α’θµιας Εκπ/σης Νοµού Άρτας µε τα µε αριθµ. 3544 και 4215 από 18-06-2015 και 06/06/2015 αντίστοιχα έγγραφά της προτείνει:

Την προσωρινή µεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Παλαιοκατούνου από την Τ.Κ. Παλαιοκατούνου στην Τ.Κ. Βουργαρελίου για το σχολικό έτος 2015-2016 στο κτήριο του ∆ηµοτικού Σχολείου Βουργαρελίου λόγω µόνιµης κατοικίας νηπίων που έχουν εγγραφεί.

 Για τις παραπάνω προτάσεις λήφθηκε σοβαρά η επιθυµία των γονέων τους και µε την προτεινόµενη προσωρινή µεταστέγαση αποφεύγεται η ταλαιπωρία της µετακίνησης για την πλειοψηφία των νηπίων-προνηπίων και µειώνεται η δαπάνη µεταφοράς.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

2oς Αγώνας Ορεινού τρεξίματος στα Θεοδώριανα.


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
΄΄Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄
Η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας προκηρύσσει τον 2ο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία ΄΄ Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄ περιλαμβάνοντας για φέτος δύο διαδρομές: την γνωστή των 10 χλμ και μία καινούρια 18 χλμ. ιδιαίτερης δυσκολίας και ομορφιάς.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στα πανέμορφα Τζουμέρκα στο χωριό Θεοδώριανα Άρτας την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: πλατεία Θεοδωριάνων
Ώρα εκκίνησης:10:00 π.μ.
Περισσότερες πληρoφορίες για τη διοργάνωση στο site: https://sites.google.com/site/kriakourasrunning/
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΩΤΗ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας στην Ελληνική γλώσσα


Βρυξέλλες, 12 Ιουλίου 2015

Θέμα: Δήλωση της συνόδου για το ευρώ 
Βρυξέλλες, 12 Ιουλίου 2015

H σύνοδος κορυφής για το ευρώ τονίζει την κρίσιμη ανάγκη να οικοδομηθεί εκ νέου σχέση εμπιστοσύνης με τις ελληνικές αρχές ως προαπαιτούμενο για πιθανή μελλοντική συμφωνία σχετικά με νέο πρόγραμμα του ΕΜΣ. Στο πλαίσιο αυτό έχει βασική σημασία η ανάληψη ιδίας ευθύνης από τις ελληνικές αρχές, τις δε δεσμεύσεις πολιτικής πρέπει να ακολουθήσει η επιτυχής υλοποίησή τους.

Τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ που ζητούν χρηματοπιστωτική συνδρομή από τον ΕΜΣ αναμένεται να απευθύνουν, εφόσον είναι δυνατόν, ανάλογο αίτημα και στο ΔΝΤ1. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου η Ευρωομάδα να συμφωνήσει σχετικά με νέο πρόγραμμα του ΕΜΣ. Επομένως, η Ελλάδα θα ζητήσει τη συνέχιση της στήριξης του ΔΝΤ (παρακολούθηση και χρηματοδότηση) από τον Μάρτιο του 2016.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ανάπτυξη των Τζουμέρκων


Τα Τζουμέρκα μέχρι και σήμερα διατηρούν –παρά το τσουνάμι της παγκοσμιοποίησης και της νέας εποχής- τα ιστορικά ανάγλυφα χαρακτηριστικά τους ενώ λίγοι γνωρίζουν ότι έχουν μια τόσο μεγάλη αυτάρκεια σε φυσικούς πόρους, φυσικό περιβάλλον, χλωρίδα και πανίδα που δύσκολα συναντάται σε άλλες περιοχές της Ευρώπης. Το μείζον θέμα όμως είναι η αποτελεσματική διαχείριση του παραμυθένιου αυτού τόπου όχι μόνο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση που τα αποτελέσματα του έργου της με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει φαίνεται από το θετικό αποθεματικό του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Μάλιστα μέσα σε περίοδο οξείας κρίσης και ενώ άλλοι μεγαλύτεροι Δήμοι της Ελλάδος εμφανίζουν στους ισολογισμούς τους σοβαρές ζημίες. Οι κυριότερες κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος είναι οι εξής:

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Αποτελέσματα Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων








ΔΕ Αγνάντων
Εγ/μένοι   Ψήφισαν         ΟΧΙ         ΝΑΙ        Ακυρα/Λευκα           Αποχή
4073               1958          1139         713               106                       2115

ΔΕ Αθαμανίας 
Εγ/μένοι   Ψήφισαν         ΟΧΙ         ΝΑΙ        Ακυρα/Λευκα           Αποχή
6586               3296          1684        1477                135                     3290

Θεοδώριανα
Εγ/μένοι   Ψήφισαν         ΟΧΙ         ΝΑΙ        Ακυρα/Λευκα           Αποχή
880                  417              218        160                   39                      463

Μελισουργοί 
Εγ/μένοι   Ψήφισαν         ΟΧΙ         ΝΑΙ        Ακυρα/Λευκα           Αποχή
607                  242             157           67                   18                       365

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ                    ΟΧΙ 56,95%                     ΝΑΙ 43.05% 

ΑΠΟΧΗ 51,32% 
    

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Αποτελέσματα Δημοψηφίσματος Παλαιοκατούνου


             Τμήμα     Εγ/μένοι   Ψήφισαν    ΟΧΙ      ΝΑΙ     Ακυρα/Λευκα        Αποχή
                148               356           189           105        76             8                          167

                149               357           188             91        94             3                          169


ΣΥΝΟΛΟ                    713           377            196      170           11                          336
      

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ                    ΟΧΙ 53,6%                     ΝΑΙ 46.4% 

ΑΠΟΧΗ 47,1%

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Για να ξέρουμε γιατί ψηφίζουμε




Παρατίθεται όλο το κείμενο της συμφωνίας σε επίσημη μετάφραση του Υπουργείου Εξωτερικών.
Για να ξέρουμε γιατί ψηφίζουμε αύριο.....Είναι πολύ μεγάλο αλλά αξίζει να το διαβάσουμε..

Μπορείτε να το κατεβάσετε στα Ελληνικά σε μορφή pdf από ΕΔΩ


Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Δωρεάν χρόνος ομιλίας και MB από Cosmote και Vodafone και Wind (ανανέωση)



Δωρεάν λεπτά ομιλίας και MB προσφέρουν οι Cosmote, Vodafone-Hellas Online και Wind  σε όλους τους πελάτες τους, μέχρι τις 7 Ιουλίου.
Έτσι η COSMOTE, κατανοώντας τις ανάγκες των πελατών της, διασφαλίζει την απρόσκοπτη επικοινωνία τους και παρέχει σε όλους τους συνδρομητές, ιδιώτες και επαγγελματίες, εντελώς δωρεάν:
• 400 λεπτά ομιλίας προς όλα τα δίκτυα και
• 400 ΜΒ για πλοήγηση στο internet
Η προσφορά ισχύει από 1η Ιουλίου (μετά τις 17.00) μέχρι και 7 Ιουλίου για όλους τους συνδρομητές Συμβολαίου, ΚαρτοΣυμβολαίου και Καρτοκινητής με σύνδεση φωνής. Τα 400ΜΒ θα παρέχονται, επίσης, και στους συνδρομητές συμβολαίου των προγραμμάτων COSMOTE Internet On the Go.